Woningscheidend met een enkele metal-stud stijl: IVI-Metaalsysteem OS

Met het nieuwe Nevima IVI-Metaalsysteem OS (ontkoppelde stijl) kan met een lichte scheidingswand van 150 mm al de woningscheidende eis worden behaald. Ideaal dus voor transformaties en hotels. Tevens kunnen onvoldoende presterende metal-stud wanden met zo'n 10 dB verbeterd worden. Hierbij is slechts een aanpassing aan één zijde nodig. 

Bij dit systeem worden een standaard metalen staanderwand aan de voorzijde en/of achterzijde van de staanders ontkoppeld met het IVI-Metaal OS profiel. Dit duurzame profiel is opgebouwd uit een 12 mm Nevidek Kokosstrook en een 65/27 metalen profiel. Door het speciale Nevima-bevestigingssysteem is er nergens een contactbrug met de standaard metalen stijl en is de volledige ontkoppeling gegarandeerd.

Met dit IVI-Metaal systeem OS op een standaard stijl van 75 mm en standaard 2x12,5 mm gipskartonbeplating (totale dikte 150 mm) wordt een Rw,c gehaald van 56 dB en met 2x3 gips (totale dikte 175 mm) zelfs 61 dB! Met zwaardere beplating, zoals de dB-plaat of Diamantboard, komen deze waardes nog hoger uit. Dit systeem is dus bij uitstek geschikt voor zeer slanke hoog-geluidsisolerende wanden. Deze wand haalt (met een standaard 2x12,5 mm gipsplaten) ruimschoots de brandwerende eis van 60 minuten en weerstaat met gemak de 50 kg zandzaktest. Dit is daarmee de slankste lichte woningscheidende wand! 

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing