Vanuit EU verplichte cursus

Training veilige verwerking PUR producten

De Europese Unie heeft op 4 augustus 2020 in het publicatieblad (2020/1149) een nieuwe beperking op di-isocyanaten gepubliceerd. Deze nieuwe vordering vanuit de EU heeft als doel het beschermen van werknemers en het verbeteren toepassen van best practices op het gebied van gezondheid en veiligheid. De verondering richt zich op sensibilisatie van de luchtwegen en de huid, welke mogelijk veroorzaakt worden door di-isocyanaten, welke zich in polyurethanen (PU) kunnen bevinden.

Vanaf 24 augustus 2023 moeten professionele en industriële gebruikers opgeleid en gecertificeerd zijn in het omgaan met producten die di-isocyanaten bevatten, zoals PUR. Er zijn 3 typen trainingen opgesteld aan de hand van de verschillende risiconiveaus van de toepassing. Deze 3 niveaus zijn: algemeen, gemiddeld en hoog. De training moet ten minste om de 5 jaar worden herhaald.

Via onze leverancier Bostik is deze training gratis te volgen! Op de website: http://www.safeusediisocyanates.eu/ vindt je de training voor lijm- en kittoepassingen. 

Via onderstaand stappenplan is de training gratis te volgen:

  1. Ga naar de website: http://www.safeusediisocyanates.eu/
  2. Kies rechts bovenin de gewenste taal
  3. Klik op “Zelf E-Learning”
  4. Klik op “Boek een online training”
  5. Selecteer “Kleefstoffen en afdichtingsmiddelen”
  6. Scroll naar beneden en klik op het blok “048 Professionele toepassing van kleef- en afdichtingsmiddelen / Kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur
  7. U gaat naar een nieuwe pagina. Vul daar uw gegevens in.
  8. Zet een vinkje om Terms and Conditions en het privacybeleid te accepteren.
  9. Klik op Volgende
  10. Op de nieuwe pagina ‘Registration fees’ vult u bij Kortingsbon deze code in:  
    FEICA_21_C7
  11. Klik op Volgende
  12. Klik op Bevestigen en uitchecken
  13. U ontvangt een e-mail om de training te volgen

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing