window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DKS1HHTYWV');

Direct weten wat we voor je kunnen betekenen?

info@cmi-nederland.nl

Boven-Leeuwen: 085-7435000

Nootdorp: 070-2288000

Contact? Mail ons of bel locatie Boven-Leeuwen of Nootdorp

Bestaande bouw verduurzamen in binnenstedelijk gebied

Bouwen binnen de stad wordt steeds uitdagender. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de aangescherpte milieuregelgeving? Is er op de bouwplaats wel ruimte voor voorraad? En hoe houd je het aantal transportbewegingen beperkt tot het minimum? Dit vraagt om creatieve oplossingen.  

Een goed voorbeeld hiervan is de renovatie van het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank, die VAB Afbouwgroep in opdracht heeft. Eind 2024 zal dit vernieuwde, duurzame en open hoofdkantoor gereed zijn voor publiek. De materialen voor de afbouw van dit in hartje Amsterdam gelegen pand gaat hier niet over de weg, maar via de Amsterdamse waterwegen. 

Samen met alle betrokkenen hebben we onze Just in Time-processen onder de loep genomen en kwamen we tot een nieuwe werkwijze: voorraad wordt buiten de stadskern beheerd en op afroep op het juiste moment op de bouwplaats geleverd. Klinkt simpel; zo hoeven hoeft er geen vrachtwagens de stad meer in, met alle voordelen van dien. 

Dit vraagt natuurlijk nogal wat van onze partners. Zo leveren wij de benodigde producten waaronder de materialen van Gyproc, rechtstreeks aan bij de logistiek partner, die deze materialen op een flatrack laadt. De flatrack wordt vervolgens op een schip geladen en deze manoeuvreert de lading dwars door Amsterdam, tussen rondvaartboten, woonboten en bruggetjes door. Eenmaal aangekomen bij De Nederlandsche Bank worden de materialen middels een kraan gelost op de bouwplaats.  

Dit transport is een stuk beter voor het milieu & minder belastend voor de smalle drukke wegen in de binnenstad.

Amsterdam zal de komende jaren blijven verduurzamen. Daarom kan ook úw project gebruik maken van onze innovatieve logistieke oplossing voor afbouwprojecten. Wij gaan graag met u in gesprek.