window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DKS1HHTYWV');

Direct weten wat we voor je kunnen betekenen?

info@cmi-nederland.nl

Boven-Leeuwen: 085-7435000

Nootdorp: 070-2288000

Contact? Mail ons of bel locatie Boven-Leeuwen of Nootdorp

Upload datum: 30-09-2021

Update zwaar verkeer Amsterdam 4

Aanvragen ontheffing, bereikbaarheidskaart verkeersborden, aanscherping milieuzone en uitstootvrije mobiliteit

Sinds 1 september is het mogelijk een ontheffing aan te vragen voor de zone zwaar verkeer via de website www.amsterdam.nl. Deze nieuwe ontheffing vervangt de huidige 7,5 & 40 tons ontheffing en gaat in per 1 oktober. Gelijktijdig gaan de nieuwe regels voor zwaar verkeer in.  Voor het aanvragen van een ontheffing hebt je altijd een kenteken nodig. Als afbouwer ben je altijd zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een TVM (Tijdelijke VerkeersMaatregel). Een Tijdelijke VerkeersMaatregel (TVM), Objectvergunning of ontheffing RVV is nodig als u bijvoorbeeld de weg tijdelijk wil laten afzetten, ergens wil rijden waar dat normaal niet mag of een container op de stoep of in een parkeervak wil plaatsen.

Klik hier voor meer info over TVM's, Objectvergunningen en Ontheffingen RVV.

Ontheffing aanvragen voor zone zwaar verkeer

Om vooraf goed te kunnen bepalen welke voertuigen welke locaties in Amsterdam kunnen bereiken, heeft de gemeente Amsterdam alles in een overzichtelijke kaart gezet. Op deze kaart staan alle borden betreffende maximale lengte, breedte, hoogte, aslast en gewicht, maar ook de toegestane rijrichting. Na het invoeren van het kenteken van het voertuig kunt u inzien welk deel van de stad u kunt bereiken zonder ontheffingen en in welke delen van de stad u wel een ontheffing nodig heeft. (onderstaand ziet u een voorbeeld van deze kaart). Let op; de ontheffingen op deze kaart zijn voor rijdend verkeer. Het kan zijn dat voor het werk dat u moet doen nog aanvullende ontheffingen benodigd zijn.

Bekijk hier de Bereikbaarheidskaart Verbodsborden

Vanaf 1 januari 2022 wordt de milieuzone in Amsterdam aangescherpt. Op dit moment geldt er een emissieklasse van 4 of hoger maar, na 1 januari 2022 is alleen emissieklasse 6 nog toegestaan in de binnenstad. In een aantal gevallen kan er nog een ontheffing voor de milieuzone aangevraagd worden. Let op; deze ontheffing staat los van de ontheffing zone zwaar verkeer!

Meer informatie en voorwaarden over de ontheffingen

Ontheffing voor 2022 aanvragen

Per 1 januari 2025 worden de regels nog verder aangescherpt. Vanaf dat moment mogen alleen nog uitstootvrije bedrijfsauto's binnen de ring A10 rijden. Ondernemers hebben tot eind 2022 de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uitstootvrije voertuigen. Bent u gevestigd in Amsterdam of werkt u veel in Amsterdam en heeft u plannen om binnenkort een nieuwe of tweedehands bedrijfsauto aan te schaffen? Maak dan gebruik van deze regeling!

Alle informatie over de subsidie

Heb je een vraag over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Vind je dit interessant?

Laat je, net als honderden andere professionals, informeren via onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Relevant nieuws

Rio-Pine B/C+

Het alternatief voor Softwood Premium

Upload datum: 26-05-2023

Sounds like Ecophon

Waar design en akoestiek samen komen.

Upload datum: 17-05-2023