window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DKS1HHTYWV');

Direct weten wat we voor je kunnen betekenen?

info@cmi-nederland.nl

Boven-Leeuwen: 085-7435000

Nootdorp: 070-2288000

Contact? Mail ons of bel locatie Boven-Leeuwen of Nootdorp

Upload datum: 08-01-2021

Schaarste drijft staalprijzen verder op

Prijsstijgingen tussen de 10% en 20% verwacht in het tweede kwartaal van 2021

Prijsstijgingen tussen de 10% en 20% verwacht in het tweede kwartaal van 2021.

Het kan snel gaan in de staalmarkt. Halverwege 2020 heerste er nog grote onzekerheid over de staalprijzen. Maar in november stegen de prijzen al fors en in december werd de markt met verdere prijsverhogingen geconfronteerd, zo signaleert het laatste StaalJournaal van NovioStaal.

Europa’s grootste staalfabriek kondigde aan de basisprijs voor warmgewalste coils met € 50 per ton te verhogen naar € 650. Voor Sendzimir verzinkt materiaal gaat de basisprijs zelfs stijgen naar € 750 per ton. Als argumenten hiervoor worden genoemd de onverwacht veel sterker gestegen materiaalbehoefte vanuit de automobielsector waardoor schaarste is ontstaan, gestegen grondstofprijzen (ijzererts is momenteel zelfs $145/ton als gevolg van een enorm grote vraag), de hogere prijzen elders op de wereldmarkt en de meer dan tevredenstellende gevulde orderboeken.

“Inderdaad is de vraag uit de automobielsector heel fors toegenomen, waardoor handelaren en service centers enerzijds hun voorraden snel zagen slinken, maar anderzijds door uitlopende levertijden de aanvoer van nieuw materiaal zagen stagneren”, aldus het StaalJournaal. “Sommige service centers kunnen veroorzaakt door deze dramatische ontwikkelingen bestaande afspraken voor het lopende en de volgende drie maanden al niet meer voor 100% nakomen.”

Heb je een vraag over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Vind je dit interessant?

Laat je, net als honderden andere professionals, informeren via onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Relevant nieuws

Rio-Pine B/C+

Het alternatief voor Softwood Premium

Upload datum: 26-05-2023

Sounds like Ecophon

Waar design en akoestiek samen komen.

Upload datum: 17-05-2023