Focus op duurzaamheid

Recticel haalt een aantal producten uit haar assortiment

 

 

Recticel Insulation kiest voor een krachtig kernassortiment met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie. Er wordt gekozen voor deze aanpak omdat hiermee de beste producten geleverd kunnen worden en tegelijkertijd er een steentje bijgedragen kan worden aan een betere wereld. Het assortiment wordt hierbij zo goed mogelijk afgestemd op de behoefte van de klanten en de marktontwikkelingen.

Recticel's assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde producten welke voldoen aan hoge kwaliteitseisen en welke regelmatig geëvalueeerd en verbeterd worden. Recticel hecht waarde aan duurzaamheid en wil haar inpact op het milieu minimaliseren terwijl tegelijkertijd energie bespaard wordt. Met als belangrijkste doel dat de producten van Recticel zo minimaal mogelijk belastend zijn voor het milieu, een lange levernsduur hebben en de hoge isolatiewaarde behouden.

Zodoende heeft Recticel besloten enkele producten uit haar assortiment te halen. Deze producten worden vanaf 31 maart 2023 niet meer geproduceerd. Het betreft de onderstaande producten:

  • Euroroof® Reno
  • Eurofloor® 300
  • Eurothane® G 600
  • Du.Panel X
    • Alle producten met Xentro® technologie:Eurowall® Xentro®
    • Eurofloor Xentro®
    • Eurothane® G Xentro®

De zichtplaat Powerline® wordt binnenkort vervangen door een vergelijkbaar product met een lagere lambdawaarde en is dan verkrijgbaar tot een lengte van 3 meter.

Informatie over de toepassing, verwerking en de certificaten van de producten die uit het assortiment gehaald worden, blijven beschikbaar op de Recticel website tot eind mei 2023.

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing