window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DKS1HHTYWV');

Direct weten wat we voor je kunnen betekenen?

info@cmi-nederland.nl

Boven-Leeuwen: 085-7435000

Nootdorp: 070-2288000

Contact? Mail ons of bel locatie Boven-Leeuwen of Nootdorp

Upload datum: 11-03-2022

PEFC en FSC® verbieden gecertificeerd hout uit Rusland & Wit-Rusland

Conflicthout als gevolg van de gewapende inval in Oekraïne

Al het hout afkomstig uit Rusland & Wit-Rusland is "conflicthout" en mag daarom niet meer als PEFC of FSC gecertificeerd hout verkocht worden. Dit hebben de besturen van PEFC International & FSC International bekendgemaakt in navolging van de VN-resolutie van 2 maart 2022.

PEFC
Deze maatregel van PEFC is van kracht vanaf de datum van de VN-resolutie en geldt net als deze resolutie voor een periode van 6 maanden. Dit betekend dat Russisch en Wit-Russisch hout met een PEFC DDS keurmerktoekenning van na 2 maart niet als gecertificeerd PEFC hout op de markt gebracht mag worden. Hout met een DDS van voor 2 maart mag wel als PEFC gecertificeerd hout verkocht worden.

FSC®
Door de beslissing om alle Russische en Wit-Russische FSC® certificaten in te trekken en om alle handel in duurzaam hout uit deze landen te blokkeren, mag FSC® hout uit bovengenoemde landen niet gebruikt en verkocht worden als FSC® gecertificeerd. Deze regeling zal 30 dagen na het besluiten van de VN-resolutie in werking treden (8 april 2022) en zal in werking blijven zo lang het conflict voortduurt.

Uit rondvraag bij onze leveranciers blijkt dat het grootste gedeelte van het door ons verkochte hout uit andere gebieden afkomstig is en dus geen hinder zal ondervinden van bovenstaande. 

Alleen het softwood en de interfloor plaatmaterialen zijn afkomstig uit Rusland & Wit-Rusland. Onze leverancier zal opzoek gaan naar een alternatief welke nog wel als gecertificeerd hout verkocht mag worden.

Heb je een vraag over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Vind je dit interessant?

Laat je, net als honderden andere professionals, informeren via onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Relevant nieuws

Rio-Pine B/C+

Het alternatief voor Softwood Premium

Upload datum: 26-05-2023

Sounds like Ecophon

Waar design en akoestiek samen komen.

Upload datum: 17-05-2023