window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DKS1HHTYWV');

Direct weten wat we voor je kunnen betekenen?

info@cmi-nederland.nl

Boven-Leeuwen: 085-7435000

Nootdorp: 070-2288000

Contact? Mail ons of bel locatie Boven-Leeuwen of Nootdorp

Upload datum: 10-06-2022

Aanpassing Kingspan Kooltherm® Performance

KOOLTHERM® PRESTATIE IN LIJN

Situatie

Per 1 juli trekt Kingspan de prestaties van alle Kooltherm® producten in het assortiment gelijk en op het niveau van de lambda-waarde die momenteel in de Kooltherm® fabrieken bereikt kan worden. Dat betekent dat van alle Kooltherm® producten die in de fabrieken in Tiel en Jönköping worden geproduceerd, de gedeclareerde thermische geleidbaarheid (λD) voor alle dikten 0,021 W/(m·K) wordt, in overeenstemming met de CE markering.

Deze verandering heeft alleen effect op Kooltherm® producten met een dikte van 50 tot en met 120 mm. De producten die voor 1 juli geproduceerd zijn, behouden de huidige gedeclareerde thermische geleidbaarheid (λD) van 0,020 W/(m·K).

Door diverse trends, zoals meer focus op duurzaamheid, het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen en strengere brandeisen, zien we de laatste jaren een sterk toenemende vraag naar isolatieproducten, en in het bijzonder de Kooltherm® producten. Om aan deze toenemende vraag te voldoen en tegelijk in Noord-Europa deze vraag met lokale productie te beantwoorden, is in 2021 de fabriek in Jönköping in gebruik genomen. Om deze capaciteit ten volle te benutten, Kingspan's strategische focus op Noord-Europa te ondersteunen en klanten in geheel Europa beter te bedienen, is het belangrijk de productprestaties van het gehele portfolio op elkaar af te stemmen.

Met deze stap garandeert Kingspan de gelijke prestatie en extra capaciteit voor de Kooltherm® producten vanuit de nieuwe fabriek in Zweden.

Gevolgen

Kingspan zal nu al aanpassingen doorvoeren in het Kooltherm®-portfolio, wat gevolgen kan hebben voor zowel (nieuwe) specificaties als lopende orders. Met de dynamiek in de markt en de oplopende levertijden, betekent deze wijziging in realiteit dat Kingspan voor nieuwe orders per direct overgaat naar de nieuwe specificatie. Architecten moeten in hun ontwerpen vanaf nu rekening houden met de nieuwe specificaties en voor lopende projecten moeten mogelijk aanpassingen in het ontwerp plaatsvinden. Mochten deze aanpassingen gevolgen hebben voor jouw orders en projecten, dan neemt Kingspan zo snel mogelijk contact met je op. Kingspan zal daarbij assisteren en voor iedere situatie maatwerk leveren. De technische specialisten van Techline zijn hiervoor opgeleid en direct bereikbaar.

Doordat de gehele Kooltherm portfolio nu de gedeclareerde thermische geleidbaarheid (λD) van 0,021 W/(m·K) krijgt, biedt dat mogelijkheden om het product verder te optimaliseren. Hierdoor is het eenvoudiger om ons toekomstige Kooltherm® portfolio te ontwikkelen met het oog op duurzaamheid.

Uiteraard blijft Kingspan ontwikkelen om de Kooltherm® producten verder te optimaliseren, zoals Kingspan dat altijd doet, waaronder het stapje voor stapje verbeteren van de isolatiewaarde.

Heb je een vraag over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Vind je dit interessant?

Laat je, net als honderden andere professionals, informeren via onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Relevant nieuws

Rio-Pine B/C+

Het alternatief voor Softwood Premium

Upload datum: 26-05-2023

Sounds like Ecophon

Waar design en akoestiek samen komen.

Upload datum: 17-05-2023